skip to Main Content

Roope UusitaloRoope Uusitalo, puheenjohtaja

Roope Uusitalo on julkistaloustieteen professori Helsingin yliopistossa. Aikaisemmin hän on toiminut taloustieteen professorina Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa, Helsingin taloustieteellisen tutkimuskeskuksen HECERin ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimusjohtajana, tutkimuskoordinaattorina Palkansaajien tutkimuslaitoksessa sekä tutkijana Uppsalan ja Helsingin yliopistoissa. Vierailevana tutkijana hän on ollut Mannheimin yliopistossa, MIT:ssä ja Center of Labour Market and Social Researchissa. Hänen viimeaikaisia tutkimusaiheitaan ovat koulutusvalinnat, kykyjen ja taitojen kysyntä työmarkkinoilla, työsuhdeturva sekä muuttoliikkeet. Hänen viimeisimmät julkaisunsa käsittelevät mm. koulutusinvestointien riskejä, koulutuspolitiikan vaikutuksia, työvoiman liikkuvuutta ja matalapalkkatukea. Roope Uusitalo on naimisissa Valtiovarainministeriön rakenneyksikön päällikön Tuulia Hakola-Uusitalon kanssa.

roope.uusitalo@helsinki.fi
Kotisivu »»

Torben M AndersenTorben M. Andersen

Torben Andersen on taloustieteen professori Århusin yliopistossa. Hänen tutkimusaiheitaan ovat mm. finanssipolitiikka, julkistalous, työmarkkinat ja pohjoismainen hyvinvointimalli. Hän on toiminut aiemmin Tanskan talousneuvoston puheenjohtajan ja Ruotsin finanssipoliittisen neuvoston varapuheenjohtajana.

tandersen@econ.au.dk
Kotisivu »»

Anneli Anttonen

Anneli Anttonen on sosiaalipolitiikan professori Tampereen yliopistossa, yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikössä. Hän on myös Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan puheenjohtaja vuosina 2016-2018. Anttosen tutkimusaiheet liittyvät sosiaalipolitiikkaan, hyvinvointivaltioon, sosiaalipalveluihin ja hoivaan.

anneli.anttonen@tuni.fi
Kotisivu »»

Kaisa KotakorpiKaisa Kotakorpi

Kaisa Kotakorpi on taloustieteen professori Turun yliopistossa. Hänen tutkimusalaansa ovat julkisen talouden kysymykset, erityisesti verotus. Hän johtaa monivuotista harmaan talouden mekanismien tutkimushanketta.

kaisa.kotakorpi@vatt.fi
Kotisivu »»

Mikko PuhakkaMikko Puhakka, varapuheenjohtaja

Mikko Puhakka toimii taloustieteen professorina Oulun yliopistossa. Hän on tutkinut laajasti makrotaloustieteen kysymyksiä.

mikko.puhakka@oulu.fi
Kotisivu »»

Neuvoston sihteeristö

Seppo Orjasniemi, pääsihteeri
seppo.orjasniemi@vatt.fi
+358 295 519 412

Allan Seuri, tutkija
allan.seuri@vatt.fi
+358 50 400 8928

Back To Top